Sharikava

Сучасний світ – це невпинний механізм, який продовжує працювати навіть у найнеочікуваніші моменти. Світ, у якому кава є обов’язковою складовою будь-якого дня, а кав’ярня – другим домом, де ми постійно зустрічаємося з друзями, проводимо декілька годин наодинці чи працюємо, забуваючи про плин часу. Тому дизайн такого простору має відповідати високим стандартам функціональності, естетики і психології людей, аби вони повертались до нього і почували себе там, як «свої».

Дизайн інтер‘єру кав’ярні «Sharikava» у місті Житомир став втіленням нової концепції відомої української мережі, у якому поєдналися найголовніші риси бренду «Sharikava» та сучасне переосмислення громадського простору.
Використання натуральних матеріалів, яскравої кольорової палітри та незвичних декоративних елементів на стелі створили атмосферу природного спокою у закладі, який поєднав у собі також і характерні риси сучасності.

ЛокаціяЖитомир, УкраїнаПлоща86 м²Статус2020

План

Нашою головною задачею було створення абсолютно нового простору, з дотриманням основної філософії мережі кав’ярень «Sharikava», де відвідувач – частина великої родини. Перевага насиченого зеленого кольору в інтер’єрі нового закладу стала одним з ключових елементів дизайну і своєрідним акцентом, який надав кав‘ярні відчуття природного оточення. Використання такого відтінку в проектуванні має позитивний вплив на самопочуття людей, що перебувають в приміщенні та допомагає знизити рівень стресу,  даруючи заряд енергії.

Завдяки поєднанню зеленого кольору на стінах та підлозі з теплим відтінком дерева і м’яким освітленням, команда Bezmirno прагнула досягти загального дружнього середовища, яке буде приваблювати людей до відвідування закладу та покращуватиме їх настрій просто від перебування в естетичному просторі.

Та найголовнішою особливістю нової кав’ярні «Sharikava» стала незвична інсталяція на стелі, що межує з дерев’яними балками та повторює логотип бренду. Імітація листя, на яке схожий логотип мережі, створює відчуття, ніби ви знаходитесь не у центрі міста, а десь у тропічному лісі, серед дзвону тисячі птахів. Така інсталяція є цікавим візуальним доповненням до загального дизайну кав’ярні, надаючи проекту ідентичності, яка була головним вектором у проектуванні.

В цілому, насичена кольорова палітра, цегляні стіни, природні матеріали, футуристична барна зона з сатинованої нержавійки та кастомізовані декоративні елементи на стелі, перетворили звичайний подвійний простій у вільне, сучасне та привабливе місце, в яке буде приємно повертатися не лише задля смачної кави, а й для емоційного перезавантаження в оточенні природної оази просто посеред міста.

Простір нової кав’ярні розділений на дві окремі зали. У першій та більш просторій розміщена велика барна стійка з сатинованої нержавійки, де бариста приготує вам смачну каву, запропонує присісти за один з комунальних столів, виконаних з бетону, та придбати щось з офіційного мерчу, розміщеного на шафі зі шпонованої фанери. В другій залі, поєднаній з основною аркою, ви завжди знайдете собі місце за меншими столиками, аби відпочити від метушні міста у колі найрідніших.

Велика кількість та варіативність місць для сидіння дозволяє відвідувачам кав’ярні проводити час у компанії чи наодинці, не заважаючи один одному. Таким чином, комунальні столи, що розміщені у першій залі, найкраще підходять для зустрічі у великих компаніях, а менші за розміром у другій – для більш особистих розмов чи спокійної перерви на самоті, за чашкою ароматної кави.

Privacy Preference Center